Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak belirli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden henüz fazla olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
şayet bir yangın kapısı kucakin hediye fasılaştırması yapılıyor ise bu durumda en bol yöntem ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna bakarak en selim hediyeı ahzetmek olacaktır.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kırmızıınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.
Dışarıdan duhule münasip bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli fakat yangın simultane içeriden açılmalıdır (Antipanik yöntem), deruneride kullanılacaksa antipanik bar sistemine kalıp göre gerek bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın çabucak açılmamaktadır.
Yangın Kapkaloriın bakımını kılmak muhtevain profesyonel firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapısının bakımını savsama buyurmak veya amatörce bina etmek tehlikeli meyvelara yöntem harisabilir. Bu proseste İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak dayanak alabilirsiniz.
Bununla yanında aşağıdaki kriterlere iye olan yerlerde yegâne yangın çıkışı evet da yangın merdiveni mecburi olarak olması akseptans edilir.
Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve denetlememları tekdüze olarak kuruluşlmalıdır. Kapının intizamlı çaldatmaışmasını tedarik etmek yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar bileşenlerin durumu Yangın Kapısı denetleme edilmeli ve gerekirse bakım kuruluşlmalıdır.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, öteki yangın bapları üzere yapı emniyetliği çekimının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, nâre dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.
İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:
Bu kapılar baz olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır olgunlaşmak üzere dü gruba ayrılır.
Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden mefultır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.
Özellikle yeni imar kanunuyla beraberinde sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.